При спецоперация, проведена от служители на ГДБОП, е разкрито производствено

...
При спецоперация, проведена от служители на ГДБОП, е разкрито производствено
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ГДБОП: В разкритата в Ботевград фабрика за цигари е осъществяван пълен производствен цикъл за нелегалния пазар


При спецоперация, извършена от чиновници на ГДБОП, е разкрито индустриално хале, в което е реализиран цялостен цикъл на произвеждане на незаконни цигари. Открити са суровина, машини за произвеждане на цигари, както и опаковъчни машини, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Според първичните оценки индустриалният потенциал на машините е към 100 мастербокса дневно – заяви заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов.

По думите му откритата на място подготвена продукция е готова за осъществяване на незаконния пазар най-вече в страни от Европейски Съюз. Той посочи, че и все още се правят дейности по необходимост на територията на Ботевград и на София. С полицейска заповед за период до 24 часа е арестуван хипотетичният уредник и логистик на противозаконната активност.

Началникът на отдел „ Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически полезности “ в ГДБОП Калин Литов добави, че в хода на продължаващите оперативни и процесуално-следствени дейности ще бъдат в допълнение установявани лица, имащи отношение към незаконното произвеждане.



Разкритата фабрика е правила приключен цикъл от обработката на тютюна до производството на цигари, с обособени разнообразни пространства – за предпазване на подготвена продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с изцяло оборудвана поточна линия за произвеждане на цигари, както и жилищни пространства – за спане, баня, кухня, тъй че да не се постанова служащите да напущат територията на фабриката. В развой на изясняване е какъв брой дълго е работила фабриката.

Действията по следствието не престават, следва събраните по случая материали да бъдат докладвани в прокуратурата.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР