При специална операция на руската Федерална служба за сигурност (ФСС)

...
При специална операция на руската Федерална служба за сигурност (ФСС)
Коментари Харесай

Руски и американски служби разбиха групировка контрабандисти на кокаин

При специфична интервенция на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) и Управлението за битка с опиатите на Съединени американски щати е разрушена транснационална незаконна формация, вкарвала контрабандно кокаин от Южна Америка в Русия и други европейски страни.
Иззети са 330 кг кокаин, които могат да обезпечат облаги от един милиард рубли, заяви ФСС, представена от ТАСС и Франс прес.
Руското разследване към ФСС е сложило под стража участници в групировката - жители на разнообразни страни, задържани в Москва, и е образувало наказателни каузи.
По време на първия стадий от интервенцията през май в Санкт Петербург бил арестуван наркокуриер с 1 кг кокаин. През юни в Москва били задържани други хора от групировката и един от уредниците й с 34 кг кокаин, а през ноември в Московска област било намерено тяхно укритие с минимум 295 кг.
Разпространен от ФСС видеозапис демонстрира цивилни сътрудници, които арестуват обвинени, пътуващи с кола, а също по този начин иззети наркотични субстанции и пари, добавя Агенция Франс Прес. Операцията е необичаен образец за съдействие сред Русия и Съединени американски щати, чиито връзки са в дълбока рецесия, отбелязва организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР