При специализирана полицейска операция за срок до 24 часа е

...
При специализирана полицейска операция за срок до 24 часа е
Коментари Харесай

57-годишен мъж от видинското село Макреш е арестуван за незаконно притежание на оръжие

При профилирана полицейска интервенция за период до 24 часа е арестуван 57-годишен мъж от с. Макреш, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин, представени от Българска телеграфна агенция.

В дома му служителите на реда са разкрили и иззели нелегално притежавана пушка, 22 ловни патрона и нерегистриран по надлежния ред газов револвер. По случая в Районното ръководство (РУ) в Кула е формирано досъдебно произвеждане.

В дома на 38-годишен гражданин на същото село чиновниците на реда са открили 18 патрона 12-ти диаметър, съхранявани в нарушаване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Заведена е кореспонденция в РУ-Кула.

Целта на профилираната полицейска интервенция е противопоставяне на стандартната престъпност, запазване на публичния ред и възстановяване на пътната сигурност на териториите на общините Кула, Макреш, Грамада и Бойница. В акцията са взели участие и пет екипа на жандармерията, допълниха от полицията.

На пет контролно-пропускателни пункта екипите са ревизирали 138 моторни транспортни средства и 174 души. За установените нарушавания по Закона за придвижването по пътищата са формирани четири акта и 21 фиша. Униформените са направили и контролни инспекции в шест търговски обекта и едно питейно заведение.

Акцията цели и дейна предварителна защита по отношение на лица, склонни да правят закононарушения и нарушавания. Полицейските чиновници са съставили и осем предупредителни протокола.

Специализираните полицейски интервенции в област Видин се организират регулярно, а планирането им е съобразено с настоящите разбори на оперативната конюнктура в района.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР