При специализирана полицейска операция на Гранична полиция, ДАНС и прокуратурата

...
При специализирана полицейска операция на Гранична полиция, ДАНС и прокуратурата
Коментари Харесай

При спецакция в Бургас: Разбиха една от основните престъпни групи за трафик на мигранти у нас

При профилирана полицейска интервенция на Гранична полиция , ДАНС и прокуратурата в Бургас е обезвредена една от главните проведени незаконни групи у на с за трафик на мигранти.

Задържани са 10 души, на 6 от тях ще бъдат повдигнати обвинявания за незаконно подкрепяне на чужденци да минават нашата граница.

Девет от лицата са арестувани на територията на Бургаска област, а десетият при опит да напусна страната през Калотина . Задържаните са взаимодействали с лица от турска територия, като са получавали информация за местоположението на групите мигранти и провеждат превеждането им от турска на българска територия до сръбската граница и от там за Западна Европа.

„ Задържани са над 30 групи противозаконни мигранти с коли по главните пътища и автомагистрали на страната ”, съобщи на брифинг старши комисар Стоян Мандажиев - зам.-директор на Групово дело “Гранична Полиция.

Окръжен прокурор Георги Чинев заяви, че са осъществени обиски на четири адреса и са разпитани голям брой очевидци.

„ По тази група е работено повече от една година. Голяма част от арестуваните лица са за с престъпни регистрации, обири, закана за ликвидиране, лихварство, употребявани са неистинен свидетелства за ръководство на МПС и конвекционална престъпност ”, съобщи шефът на РДГП – Бургас старши комисар Лъчезар Момчев

„ Сумите, които са договаряни от ОПГ във всеки един случай са били разнообразни и са се движили от 1000 до 3000 евро, стигало се е до 5000 евро.

„ Това обаче, което следим в последните месеци е, че цената на тази активност се подвига . Причината е, че е затруднено прекосяването през българо-турската граница поради подхванатите сложни ограничения ”, заяви още старши комисар Мандажиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР