При следващата пандемия учените трябва да създадат ваксина за 100

...
При следващата пандемия учените трябва да създадат ваксина за 100
Коментари Харесай

Ваксина срещу нов коронавирус - готова за 100 дни

При идната пандемия учените би трябвало да основат ваксина за 100 дни. Изпитванията върху тази за ковид е лишила 300 дни. За да се предотврати последваща пандемия обаче, научната общественост би трябвало да работи по-бързо, счита проф. Сара Гилбърт, която е един от основателите на имунизацията на Оксфорд.

" Не приказваме да вършим същото нещо още веднъж, а просто да го вършим по-бързо. Вече сме добре готови, не е нужно да започваме изначало отново ", разяснява тя.

Според учените светът би трябвало да има библиотека от ваксини против фамилиите вируси, които са най-големите пандемични закани. Това би означавало основаване на най-малко 10 широкоспектърни ваксини в околните години. " След това ще стартираме да вършим клинични проби, с цел да можем да разгледаме имунния отговор за всеки от другите типове вируси. Така ще имаме ресурси от ваксини, подготвени за приложимост, а това ще избави милиони животи ". Семейството на коронавирусите остава забележителна опасност заради способността му да се популяризира бързо сред хората.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР