При сегашните стойности на разпространение на COVID-19 не се налага

...
При сегашните стойности на разпространение на COVID-19 не се налага
Коментари Харесай

Ангелов: Не се налага промяна в мерките, само с 1% са увеличени пациентите с COVID-19 в болниците |

При сегашните стойности на разпространяване на COVID-19 не се постанова смяна в ограниченията. Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който участва на откриването на образователната година в МУ София.

Той заяви, че заетостта в коронавирус отделенията е повишена с 1% и към този момент е 11%, а в интензивните отделения растежът е от 4 на 4,8%.

По думите на проф. Ангелов системата е обезпечена с задоволително болнични кревати и медици.

Той акцентира, че сега се водят диалози с финансовото министерство в търсене на резистентност за възнагражденията на медиците от първа линия.

По думите му ще бъде обезпечен спомагателен финансов запас за първа линия, незабавните отделения, отделенията за психологично заболели, за лекуване на пациенти с неспецифични белодробни болести и с коронавирусна зараза.

Цел на министерството е постигнатото нарастване на средствата за общинските лечебни заведения по Наредба 3 да бъде непокътнато със същия растеж и през идната година. 

Бонуси за първа линия ще има до момента в който трае изключителната епидемиологична конюнктура, посочи министърът.

Той сподели още, че за по-голяма действеност през образователната година в изискванията на COVID-19 са основани чат групи, които включват представители на РЗИ, РУО, регионалните спешни щабове, полиция и всички ангажирани с епидемията. Целта на тези групи е да се работи допустимо най-бързо при проблем с разпространяването на инфекцията в учебните заведения и детските градини. 

Предстои да бъдат оповестени и праговите цифри, при които ще се затварят учебни заведения и детски заведения, сподели здравният министър и даде обещание повече информация да бъде предоставена на брифинга на Националния действен щаб в четвъртък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР