При създаване на ново правителство коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да

...
При създаване на ново правителство коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да
Коментари Харесай

Даниел Митов: Не искаме нищо необичайно от Скопие

При основаване на ново държавно управление коалиция ГЕРБ-СДС ще продължи да задълбочава евроатлантическата интеграция на страната ни. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Даниел Митов, някогашен външен министър в кабинета " Борисов 2 " и втори в листата на коалиция ГЕРБ-СДС (непосредствено след премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов) с номер 28 в интегралната бюлетина на 25-и МИР-София.

„ Разговорите с РСМ и възможното решение на двустранните въпроси ще продължат “, сподели още той. По думите му това ще отнеме време, само че България би трябвало да отбрани ползите си. Даниел Митов сподели и какви ще са акцентите в двустранните връзки сред двете страни.

„ България не желае нищо от РСМ, което да е непостижимо. Твърденията, че страната ни се пробва да заплаши идентичността на жителите на Република Северна Македония е надълбоко погрешна. Единственото, което желаеме, е в преговорната рамка да влязат избрани параметри от двустранния дневен ред, които по този начин или другояче към този момент съществуват в преговорните рамки на други страни. Не желаеме нищо извънредно и не виждам никакъв проблем РСМ да изпрати нота до Организация на обединените нации, с която да заявява, че няма териториални или малцинствени искания към Република България. Фактът, че не го вършат досега, ни води до извода, че има прикрит дневен ред. Може и да не е по този начин “, разяснява той.

Според Даниел Митов по отношение на езиковата формула няма проблем и страната ни не желае нищо извънредно, което да е казус. Той допусна, че в идното броене в Република Северна Македония няма да има графи, в които да се попълня етническа принадлежност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР