При съвместна поредица от проверки на Българска агенция по безопасност

...
При съвместна поредица от проверки на Българска агенция по безопасност
Коментари Харесай

Запечатаха складовете на фирма, търгувала нелегално с ветеринарномедицински продукти

При взаимна поредност от инспекции на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ), Икономическа полиция и Национална организация по приходите (НАП) бяха открити и запечатани хранилища на компания, правила незаконен импорт и търговия с ветеринарномедицински артикули (ВМП ). Фирмата разполагала със законни и с противозаконни хранилища в разнообразни области в страната – София, Добрич, Плевен, Разград, Стара Загора.

След получен сигнал, бяха образувани екипи от чиновници от Централно ръководство на БАБХ, от Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ), взаимно с Национална агенция за приходите и Икономическа полиция, които при инспекции в другите хранилища на компанията откриват изчезнала и непълна документи във връзка с получени, продадени и налични артикули. Открити са също погрешно съхранявани ВМП.

В животновъден обект в с. Кортен, общ. Нова Загора, обл. Сливен са открити фактури, издадени от въпросната компания, в които не е посочено името на ВМП, според лиценза за приложимост на продукта. Установено е съществуване на празни опаковки от ВМП , чиито данни върху опаковката и листовките не са в сходство с Наредба за условията към опаковките и листовките на ВМП и с лицензите им за приложимост, а партидните номера не подхождат със законно импортираните партиди.

В нерегистриран склад на компанията в гр. Добрич са открити ветеринарномедицински артикули с изминал период на валидност. Не са показани документи за генезис и не е ясна собствеността на помещението, в което се съхраняват. От там са конфискувани 14 компютърни конфигурации и сървър, а при следваща инспекция – и от склад в Стара Загора.

След поредицата установени нарушавания – оголен незаконен склад за медикаменти и фуражни добавки с изминал период на валидност, незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули с етикети от Румъния и Гърция, инспекциите не престават във ферми и аптеки в цялата страна, в които са били продавани съответните незаконно импортирани ВМП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР