При съвместна операция на служители от Националната полиция, НАП и

...
При съвместна операция на служители от Националната полиция, НАП и
Коментари Харесай

Установиха нередности в 2 лаборатории за психотестове

При взаимна интервенция на чиновници от Националната полиция, Национална агенция за приходите и " Автомобилна администрация " (ИААА) са открити нарушавания в две лаборатории за психотест на водачите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Съвместната инспекция на служители на реда, данъчни и чиновници на " Автомобилна администрация " е била в четири лаборатории за психическа валидност на кандидат-шофьори в София и в Стара Загора.

Инспекциите са на 12 и на 13 декември. В две от тях са открити нередности. В едната те са били свързани с метода на осъществяване на психически проучвания и тяхна обработка. Съставен е акт за административно нарушаване, като работата по изясняване на случая продължава.

При инспекция в друга лаборатория е открито, че сега тече психически изпит на група от 8 индивида, само че на място е имало единствено един кандидат-курсист. В същото време в листата за присъстващи били оградени всички, поискали да се явят.

По случая е формиран акт за открито административно нарушаване. При инспекцията данъчните са открили неналичия по касова наличност.

Работата по изясняване на случая продължава и материалите ще бъдат предадени на способените органи за взимане на отношение по случая.

Припомняме, за проблеми в някогашната Държавна автомобилна ревизия (ДАИ), която бе преименувана в Държавна организация " Автомобилна администрация " (ДААА) се приказва от години.

В края на месец март 2016 година бяха арестувани минимум 14 души по съмнения за корупция при профилираната акция на ДАНС, ГДБОП и профилираната прокуратура.

Между арестуваните беше и някогашният началник на ДАИ Цветелин Цветанов. Той беше посочен за началник на проведена незаконна група, която като се изключи че е търгувала книжки, е събирала и такса " успокоение " от превозвачески компании.

При следствието незабавно след ареста на Цветелин Цветанов длъжностните лица дефинираха като " пещерата на Аладин " тайника в къщата на тъста на Цветанов в Долни Дъбник.

При интервенцията бяха конфискувани към 400 000 лева са, като у самия Цветанов 175 000 лв..

Обвинения са повдигнати и против другите членове на проведената група - Соня Христова, Цветелина Димчева-Дойчинова,Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов и Цецка Димитрова.

През лятото на 2018 година Николай Колев-Босия направи 81-дневна гладна стачка с искане транспортният министър Ивайло Московски да подаде оставка поради пазаруване на шофьорски книжки.

Министър Московски подаде оставка дружно с сътрудниците си Николай Нанков и Валентин Радев на 31 август поради злополуката край Своге, в която починаха 20 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР