При съвместна операция на следователи от Национална следствена служба, ГДБОП-МВР

...
При съвместна операция на следователи от Национална следствена служба, ГДБОП-МВР
Коментари Харесай

Съвременно робство: Разбиха група, изнасяла хора за просия в Швейцария

При взаимна интервенция на следователи от Национална следствена работа, ГДБОП-МВР и правосъдните управляващи на Конфедерация Швейцария бе пресечена активността на проведена незаконна група за трафик на хора за милостиня .

На територията на община Луковит са осъществени дейности по претърсвания и изземвания , свързани с документиране на незаконната активност на групата, заяви заместител основният прокурор по следствието и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.
 
 милостиня
Български жители са били принуждавани да правят милостиня на територията на два града в Швейцария , като са „ държани в иго “ и са живеели в тежки битови условия . Жертвите на трафика на хора са от региона на Луковит. „ Средствата, осъществени от тази милостиня, са се превеждали главно към България “, сподели Сарафов, който посочи положителната взаимна работа сред българските и швейцарските управляващи.

Прокурор Александра Саркис от прокуратурата в Женева посочи, че следствието по случая е траяло 18 месеца . „ Благодарни сме за помощта на българската страна, без чиято поддръжка нямаше да можем да пресечем активността на незаконната група “, сподели на брифинг пред публицисти Саркис.

Тя посочи, че все още са арестувани шест лица, които след привършване на следствието, ще бъдат съдени в Швейцария.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР