При съвместна акция на ИА Автомобилна администрация“, МВР и НАП

...
При съвместна акция на ИА Автомобилна администрация“, МВР и НАП
Коментари Харесай

Спряха от движение два автомобила, возили пътници чрез приложението Максим -

При взаимна акция на ИА „ Автомобилна администрация “, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите са спрени от придвижване за една година два автомобила, защото са правили нерегламентиран транспорт на пасажери посредством приложението „ Максим “.

Регистрационните табели са свалени, документите на колите и на водачите са конфискувани. Наложената глоба за този тип нарушаване е 2000 лева

За случаите са формирани досъдебни производства.

Акцията е част от подхванатите ограничения за битка с нерегламентираните транспорти на пасажери, оповестяват от министерството на превоза и известията. 

В началото на този месец министърът на превоза Николай Събев изпрати сигнал до фирмите Гугъл и Apple за приложението „ Максим “. В писмото се акцентира, че услугата, предлагана от " Максим ", се прави в прорез с българското законодателство, регламентиращо автомобилните транспорти на пасажери против възнаграждение.

Министърът насочи категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на България посредством платформите Гугъл Play и Apple App Store.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР