При сървърите компанията държи второ място на вътрешния пазарПрез 2020

...
При сървърите компанията държи второ място на вътрешния пазарПрез 2020
Коментари Харесай

Huawei ще обсеби 50% от пазара на 5G смартфони в Китай

При сървърите компанията държи второ място на вътрешния пазар

През 2020 година софтуерният колос Huawei ще заеме 50% от пазара на 5G смарт телефони в Китай, предвижда локален източник (снимка: Huawei)

Китайските управляващи започнаха да издават лицензи на производителите на първите 5G смарт телефони през юни тази година. В момента в страната са пуснати към дузина модели умни телефони , които поддържат новото потомство мобилни мрежи.

Очаква се следващата година броят на 5G смарт телефоните да се усили бързо. Анализаторите са сигурни, че точно в Китай ще бъдат регистрирани рекордни продажби на 5G устройства, отбелязва Gizchina.

Предвижда се също, че през 2020 година китайският софтуерен колос Huawei ще заеме 50% от вътрешния пазар на 5G смарт телефони. С тази прогноза се ангажира китайският източник Express Technology.
още по тематиката
Сега Huawei доставя интензивно 5G артикули, в това число 5G базови станции, информационно съоръжение, сървъри и 5G смарт телефони. В сегмента на сървърите, да вземем за пример, компанията е на второ място на вътрешния пазар в Китай с пазарен дял от 17-19%.

Поради натиска от страна на Съединените щати, Huawei има намерение да изключи американските производители от веригата за доставки на 5G съставни елементи, като се концентрира върху други компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР