При рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични

...
При рутинната паспортна проверка на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични
Коментари Харесай

Прокуратурата е пратила заповед за задържане на Антони Тренчев и Коста Кънчев в Сърбия

При рутинната паспортна инспекция на Тренчев и Кънчев, сръбските гранични служители на реда са открили, че двамата са оповестени за търсене с Европейска заповед за арест, както и от Интерпол. По линия на интернационалното съдействието, българското бюро на Интерпол е било осведомено през днешния ден преди обед, като от Софийска градска прокуратура към този момент са изпратили превод на сръбски език на издадената заповед за задържането на Тренчев и Кънчев за 72 часа.

За момента обаче не е ясно дали сръбските управляващи ще уважат настояването на българската страна, защото Антони Тренчев и Коста Кънчев обяснили при инспекцията, че имат намерение да изоставен Сърбия още през днешния ден следобяд.

По-рано основният прокурор Иван Гешев заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO са пристигнали в сръбската столица, евентуално, с цел да се срещнат с укриващия се там към този момент девет години обвиняем за банкрута на КТБ Цветан Василев.

" Днес в Белград са кацнали обвинените по делото NEXO. Аз нямам подозрения с кого ще се виждат в Белград, събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би вашият сътрудник от " Бърд ", може би някои политици и политически партии, с цел да си разпределят дилемите кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компрометиране на магистрати и работещи, а изпуснах Красимир Каменов-Къро от ЮАР може би и той ще кацне. Това е смешка, само че тъжна смешка ", сподели Гешев.

Според Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, посредством които да се опитат да прекратят наказателните каузи против себе си в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР