При руските ракетни през последното денонощия в Украйна загинаха 26

...
При руските ракетни през последното денонощия в Украйна загинаха 26
Коментари Харесай

Последните руски удари убиха 26 души, от които пет деца

При съветските ракетни през последното денонощия в Украйна починаха 26 души, в това число пет деца. Смъртоносните нови офанзиви включваха удар върху жилищен блок в историческия град Уман в централна Украйна, където публицисти от AFP видяха спасители да изваждат останките на жертвите от разрушена жилищна постройка. Вълната от съвсем две дузини ракети постави завършек на траялата седмица пауза след многократните съветски удари, които имаха за цел да сковават енергийната мрежа на Украйна през зимните месеци. В петък вечерта служащи в Уман, мястото на годишно хасидско поклонение, извадиха тялото на друго дете отдолу под руините. Властите оповестиха, че съветски крилати ракети са умъртвили 23 души - в това число четири деца - в Уман.

По-рано денем Дмитрий, 33-годишен гражданин на Луганск, източен град под съветски надзор, търсеше децата си. „ Искам да видя децата си, те са под руините “, сподели той. Спасители използваха кранове, с цел да търсят оживели измежду останките на многоетажния жилищен блок в 80-хилядния град. " Виждал съм доста, само че не съм губил децата си преди. Сега желая да видя децата си, живи или мъртви ", сподели Дмитрий.

Руски ракети удариха и централния град Днепър, който към този момент е потопен в тъга след януарския удар, който умъртви повече от 40 души. Властите оповестиха, че ударите в Днепър са умъртвили 31-годишна жена и нейната двегодишна щерка, до момента в който са спели. Родителите на младата жена са настанени в болница. „ Съседите споделят, че е било безшумно и общително семейство “, споделиха районните управляващи.

Отделно управляващите в южната област Херсон обявиха в петък вечерта, че съветските сили са обстрелвали село Билозерка, убивайки 57-годишна жена и ранявайки други трима души.

Президентският консултант Михайло Подоляк написа в Туитър: " Ако не желаете ТОВА да се популяризира по света, тогава ни дайте оръжия. Много оръжия. И прибавете наказания. "

Москва съобщи, че се е целила аварийни елементи на украинската войска и " всички заложени обекти са били ударени ".

В същото време проруски чиновници в Източна Украйна споделиха, че украинският обстрел е умъртвил девет души, в това число 8-годишно момиче в град Донецк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР