При ротацията виждаме едно бавене и странни движения от г-н

...
При ротацията виждаме едно бавене и странни движения от г-н
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Не на споразумение с Мартинбожановчета и джудже...

„ При ротацията виждаме едно бавене и странни придвижвания от господин Борисов. Изглежда като човек в политическа нервна рецесия. Започвам да се чудя дали в действителност господин Борисов желае Мария Габриел за министър председател ", разяснява националният представител.

Според него има две вероятни пояснения – желае ли господин Борисов някой различен да е министър председател и тормози ли се той дали ще може да управлява госпожа Габриел? „ Борисов желае да постави настойници като Дончев и Сачева в държавното управление. По този метод може би цели да си обезпечи надзор върху Габриел ", подозира депутатът.

 

Ананиев изрази подозрение, че в случай че ГЕРБ желаят съдружно съглашение, няма причина да го крият. „ По-важен ли е конгресът на ЕНП от това, което се случва в България? Много е значимо да довършим самодейностите, които сме почнали – законът за правосъдната власт, Висш съдебен съвет, регулаторите и други ", напомни той.

 

„ Ивайла Бакалова и Веселин Денков потвърдиха това, което предходната седмица чухме и от гръцките предприемачи. Прокуратурата благодарение на избрани медии таргетира и рекетира избрани хора. Атаките против хора, взели участие на летните митинги през 2020-та, демонстрира политическа връзка сред правосъдната система и политическата класа. Това е и чувството на Веселин Денков, който през вчерашния ден изслушахме ", уточни Ананиев.

 

Народният представител е на мнение, че Борислав Сарафов би трябвало да се отдръпна от поста и.ф. основен прокурор, защото е забъркан във всички тези кавги – Осемте джуджета, SS club-а, Пепи Еврото.

 

„ Смущаващо е, че се приказва за съществуването на папки с доказателства, само че никой не ги е виждал, част от тях даже са изчезнали. Ние сме Парламентарна Република и една от дилемите на комисията е да изиска тези документи и да ги прегледа. Например, през вчерашния ден стана ясно, че Ивайла Бакалова е предоставила доказателства на министър Рашков, който я праща да даде показания в ГДБОП. Те вършат отчет и го пращат до прокуратурата, само че там се губят следите ", изрази подозрение Ананиев.

Той е на мнение, че друго притеснително е, че откриваме фамилни връзки на всички места в системата. Тези фамилни обвързаности са плъзнали из цялата правосъдна система. Не може на всяко равнище да имаш по един родственик. Той упорства, че на законодателно равнище да се открие метод да се спрат тези процеси.

 

„ Няма да подпишем съдружно съглашение с Мартинбожановчета, джуджета и други сходни. Трябва да довършим правосъдната промяна ", безапелационен е националният представител.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР