При ротацията през март министри трябва да бъдат сменяни само

...
При ротацията през март министри трябва да бъдат сменяни само
Коментари Харесай

При ротацията – смяна на министри само при необходимост

При ротацията през март министри би трябвало да бъдат сменяни единствено там, където има сериозна нужда. Това съобщи министър председателят Николай Денков и добави, че от него няма да се чуят имена на министри, които би трябвало да бъдат заменени. Разговорите за ротацията ще стартират сред него и Мария Габриел и те би трябвало да очертаят правилата, по които ще бъде осъществена тя.

" Този диалог би трябвало първо да се състои вътрешно, сред нас с госпожа Габриел, с вицепремиерът Габриел, и когато ние имаме изясненост, когато забележим какви са опциите за поддръжка от политическите сили, едвам тогава аз най-малко ще разисквам имена, тъй като имаме още два месеца. През тези два месеца страната би трябвало да работи, министрите би трябвало да работят на макс. Ние не можем да си позволим два месеца да си приказваме за ротация ", изясни той. 

Според Денков оповестеното от здравния министър Христо Хинков, че няма да остане на поста си след ротацията, демонстрира, на какъв сериозен напън от разнообразни страни са подложени министрите.

" Министър Хинков свърши много работа. Да, има задания, които се забавиха, само че би трябвало да се види дали има справедлива причина за забавянето, или не ", уточни още министър председателят.

Премиерът дефинира като безусловно несериозно неточност на служител да бъде причина за промяна на министър като Тодор Тагарев. Повод за коментара му е напрежението към Министерството на защитата, което не е изпратило предложения на депутати да участват на водосвета за Богоявление.

Денков сподели, че концепцията министърът на финансите Асен Василев да е втори вицепремиер е пристигнала от ГЕРБ. Според него това е вероятен вид и в случай че бъде подложен на масата от тях, няма да има възражения.

Премиерът сподели още, че е обикновено да бъде изработен обзор на работата на заместник-министри и регионални шефове и не се изключва смяна и там. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР