При регистрация в дирекциите „Бюро по труда", търсещите работа лица

...
При регистрация в дирекциите „Бюро по труда", търсещите работа лица
Коментари Харесай

Регистрацията в бюро по труда ще става с по-малко документи

При регистрация в дирекциите „ Бюро по труда ", търсещите работа лица ще показват по-малко документи, оповестиха от държавната пресслужба.

Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта, които бяха утвърдени от държавното управление. Ще отпадне условието при регистрация, търсещите работа лица да показват документи, удостоверяващи общ и/или длъжностен стаж, и/или застрахователен стаж. При нужда Агенцията по заетостта ще получава информация от Националния застрахователен институт.

Чрез смяната се дефинират и нормативни условия за създаването на планове на стратегии за претовареност и образование от браншови организации, институции и организации. Дефинират се и критериите за оценка на тези стратегии от страна на комисиите за асортимент и оценка, назначавани със заповед на министъра на труда и обществената политика. Въвеждат се и нормативни периоди за осъществяване на оценката за допустимостта/съответствието на работодателите, кандидатстващи за приемане на средства по стратегии и насърчителни ограничения за претовареност и образование, осъществени под формата на схеми за минимална / държавна помощ.

Целта на измененията е да се облекчи съществуващата административна процедура за регистрация на търсещите работа лица, да се усъвършенства качеството на стратегиите за претовареност и образование и да се усъвършенства работа на комисиите за асортимент и оценка на тези стратегии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР