При реализиране на допълнителни задачи, възложени с решение на Народното

...
При реализиране на допълнителни задачи, възложени с решение на Народното
Коментари Харесай

Депутатите ще взимат до 25% бонус към заплатите си за допълнителни задачи

При осъществяване на спомагателни задания, предоставени с решение на Народното събрание, депутатите могат да получават спомагателни хонорари до 25 на 100 от главното месечно трудово заплащане. Това реши през днешния ден Народното събрание с признатите дефинитивно промени в правилника за работата му.

Народните представители от парламентарните групи и нечленуващите в група би трябвало да афишират на всеки три месеца на интернет страницата на Народно събрание информация за изразходваните средства, като се показват и получателите на парите, гласи друга наредба.

Признават се транспортните разноски на депутат при пътешестване с държавния и общинския вътрешноградски превоз, железопътния, автомобилния и водния превоз - първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа. Няма да се признават за разноски обаче, в случай че депутатите употребяват за служебни цели частни автобусни линии, осведоми Dir.bg.

Народният представител не може в това си качество да приема дарове, в случай че са протоколни и на стойност до една двайсета вместо досегашните една десета от главното му месечно заплащане за съответния месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР