При разследването е установено, че на 1 март м.г. 40-годишният

...
При разследването е установено, че на 1 март м.г. 40-годишният
Коментари Харесай

Обвиниха Д-Р Димитров В Умишлено Убийство На Рецидивиста Жоро Плъха

При следствието е открито, че на 1 март м.г. 40-годишният Жоро Джевизов решил да извърши кражба от кооперацията, в която живеел доктор Димитров. Зад постройката има двор и в него шест гаражни кафези. Лекарят, който във въпросния ден бил самичък у дома, защото правел ремонт, употребил първата гаражна клетка за работилница.

Около 1,30 часа през нощта на 2 март, доктор Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време обаче забелязал, че лампата не свети и вратата на гаража-работилница била леко открехната. Решил да ревизира какво се случва, помислил, че е осъществена кражба.

Като излизал от жилището си, лекарят взел револвера си „ Валтер “, за който не имал позволение. Оръжието било заредено с патрони, за чието владеене той също нямал позволение. Рентгенологът се насочил към гаража, с цел да ревизира дали е осъществена кражба.

Там обаче бил Жоро Плъха, който бил приготвил разнообразни предмети за изнасяне в найлонови торби.

В хода на досъдебното произвеждане са били събрани доказателства, че преди да създаде изстрел с нелегално притежавания револвер „ Валтер “, лекарят е бил атакуван от Джевизов, който хвърлил по него 12-сантиметров нож, както и железна рекламна табела.

Ножът се забил в десния крайник на рентгенолога, а от удара с табелата той получил травматичен оток на дясната ръка.

По тези аргументи е признато, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита. По закон плануваното за това закононарушение наказване е до 5 години затвор.

Първоначално доктор Иван Димитров бе арестуван, като на 6 март 2018 година му е взета мярка за неотклонение „ Подписка “.

Очаква се Окръжният съд в Пловдив да насрочи дата за делото.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР