При разположението на иконите задължително трябва да се придържаме към

...
При разположението на иконите задължително трябва да се придържаме към
Коментари Харесай

Всички Правим Тази Грешка, Но Е Фатална! Ако Закачите Иконите По Този Начин Благотворното Им Действие Се Обръща И Те Ни Вредят!

При разположението на иконите наложително би трябвало да се придържаме към йерархически ред – изображенията на Света Богородица и Исус Христос би трябвало да се слагат най-високо, да бъдат над всички останали. Тази на Спасителя Христос се поставя от дясната страна, а тази на Богородица – от лявата, написа Пик.

Под тях, на същата стена се подреждат иконите на другите светци, а и не е зле вашият домакински иконостас да приключва с разпятие. На стената над масата, на която се храни фамилията, би могла да се закачи „ Тайната вечеря “.

В детската стая нормално се поставя обликът на Ангела-пазител. Той ще бди над децата ви и ще пази съня им спокоен. На входа на жилището можете да се сложи кръст – задачата му е да отблъсква отрицателната сила. На стената – отвътре на входната врата, сложете икона на Богородица с младенеца – тя пък ще ви защищити от неприятни планове и раздори в къщата. Спорно е обаче дали би трябвало да има икона в спалнята на дома. Битува мнението, че не трябва, тъй като интимната непосредственост сред мъжа и дамата е мръсна и не би трябвало да се прави пред образа на светец. Смята се, че изображенията, сложени там, няма да донесат нищо положително в дома. Винаги, когато се приближавате до светите изображения, без значение дали в черква, или у дома, би трябвало наложително да сте с чисти ръце. Измийте ръцете, а и лицето си и застанете спокойни пред иконата, прекръстете се и тогава напълно тихичко или пък мислено се помолете за това, което желаете да ви споходи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР