При разпалването на конфликта в Близкия изток американският президент Джо

...
При разпалването на конфликта в Близкия изток американският президент Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън убеждавал Нетаняху да прекрати операцията в Газа

При разпалването на спора в Близкия изток американският президент Джо Байдън поддържа дейностите на Израел в обществените си изказвания, само че частно призовавал премиера Бенямин Нетаняху да спре военната интервенция допустимо най-скоро, оповестява портала Axios, базирайки се на източници от държавните управления на Съединени американски щати и Израел.
Според тези данни специалисти предизвестяват американската администрация за заплахата от обостряне на спора в Близкия изток от края на април, само че Белият дом в началото не отдава изключително значение на това. „ Израелско-палестинският спор получи невисок приоритет “, твърди вестникът.
 За образец: Хиляди евреи и араби излязоха дружно на протест за мир сред Израел и Палестина (ВИДЕО) За образец: Хиляди евреи и араби излязоха дружно на протест за мир сред Израел и Палестина (ВИДЕО)
Митинг в поддръжка на мира и палестинско-еврейското партньорство се организира в центъра на Тел Авив, съгласно правозащитната организация " Ша...
Тъй като спорът ескалира в остра фаза, Байдън взима решение, съгласно което Вашингтон няма да се намесва интензивно, а вместо това ще се опита да позволи рецесията посредством " интензивна, само че тиха " дипломатическа ангажираност с Израел и Египет. В същото време Байдън обществено застана на страната на Израел, само че частно упорствал израелските управляващи да прекратят военната интервенция и да подхващат дейности допустимо най-скоро, с цел да понижат броя на евентуалните цивилни жертви. В същото време ръководителят на Белия дом взема решение, че Съединени американски щати няма да приканват намерено за преустановяване на огъня.
Едва откакто Вашингтон стигна до заключението, че Египет е ефикасен медиатор, който може да убеди палестинското коренно придвижване „ Хамас “ да спре да обстрелва Тел Авив, Байдън реши да призове за преустановяване на огъня за първи път, съгласно източниците на портала.
През цялото това време той постоянно се обаждал на Нетаняху, призовавайки го да спре военните дейности. Общо за 11 дни има шест позвънявания до израелския министър председател, както и по един диалог с палестинския президент Махмуд Абас и египетския президент Абдел Фатах ел-Сиси.
Според източници на Axios, по време на едно от последните телефонни позвънявания, Байдън споделил на Нетаняху: " Не можете да контролирате развиването на събитията. Египет има положително предложение. Мисля, че е време да прекратим това ". Според тези изказвания израелският министър-председател дал отговор на шефа на Белия дом, че му трябват още 24 часа, с цел да приключи интервенцията, само че по-късно обществено разгласи, че няма да дефинира никакви времеви рамки. „ Белият дом реши да го пусне, знаейки, че Нетаняху играе с електората си “, написа Axios. Между апела на Байдън до Нетаняху да се съгласи с препоръчаните условия за преустановяване на огъня и решението на Израел да спре военната интервенция вследствие на това, изминават единствено 24 часа. 
 Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край Задкулисна интервенция на Съединени американски щати води спора Израел-Палестина към край
Американските управляващи се надяват на скорошно облекчение на напрежението сред Израел и Палестина и са уверени, че тяхната „ задкул...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР