При психичноболните проблемът в болницата са условията, а извън нея

...
При психичноболните проблемът в болницата са условията, а извън нея
Коментари Харесай

Каква е грижата за психичноболните у нас

При психичноболните казусът в болничното заведение са изискванията, а отвън нея казусът е в отношението към тях.

„ Много от тях живеят в болничното заведение, там е техният дом, там се усещат сигурни. Въпросът е, че това продължава прекомерно дълго и животът в една болница не може да бъде чак толкоз пълностоен ”, сподели пред Нова телевизия д-р Георги Хранов, шеф на Държавната психиатрична болница в Ловеч.

Условията в другите психиатрични лечебни заведения в страната са разнообразни.

„ Държавните лечебни заведения от ден на ден и повече се приближават до изискванията на частните, стаите, които на всички места сме виждали, които са чисти, просторни и така нататък Но изискванията не са единствено две стени и един прозорец или едно легло. Проблемът за мен е, че тези хора не си запълват пълноценно времето ”, добави доктор Хранов.

В множеството страни на Запад за психичноболните са планувани занимания.

„ Като работа с компютър, обучения   как да си сготвят, по какъв начин да приказват с различен човек, по какъв начин да си подадат документите за работа ”, изясни още доктор Хранов.

Хората с психологични болести си намират работа доста мъчно.

„ Докато живеят в болничното заведение, те губят уменията да се движат в естествения свят.Това е като с животните в зоологическата градина.  Човек става неприспособим да се върне на мястото, което е обитавал ”, разяснява шефът на Държавната психиатрична болница в Ловеч.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР