При проверка на лек автомобил на ГКПП Малко Търново в

...
При проверка на лек автомобил на ГКПП Малко Търново в
Коментари Харесай

Заловиха препасан със злато румънец на границата с Турция

При инспекция на лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново в посока Турция бяха открити недекларирани 245255 евро и 807,14 грама златни произведения, осведоми организация „ Митници “

На 11.01.2023 година към 19:20 часа кола марка BMW с непозната регистрация идва на митническия пункт на изходящо трасе за леки коли и рейсове. В зоната за митнически надзор водачът и неговият сателит, румънски жители, не са декларирали нищо за обявление. При последвалата инспекция инспекторите откриват пачки евро в персоналната чанта на пасажера в автомобила. В хода на контролните дейности са открити още пачки с валута и произведения от жълт метал, облепени към кръста на един от пасажерите. Под задната седалка на автомобила също са открити произведения от жълт метал и валута.



Установена е общо недекларирана валута в размер на 245 255 евро с левова равноценност 479 677 лв., както и 807,14 грама произведения от жълт метал – използвани бижутерски произведения и слитъци. Според осъществената експертиза от експерт, всички произведения от жълт метал са направени от 14карата злато (проба 585) и са на стойност 51 576 лв..

Недекларираната валута и златни произведения за общо 531 253 лв. са арестувани. Пътуващият в автомобила румънски жител с букви D.G. е показал в писмените си пояснения, че цялото количество валута и злато са негова благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Бургас.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР