При произшествие, при което виновникът е под въздействие на алкохол

...
При произшествие, при което виновникът е под въздействие на алкохол
Коментари Харесай

Специалист по пътна безопасност: Трябва да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори

При произшествие, при което виновникът е под влияние на алкохол или опиати, колите му би трябвало да се лишават или най-малко да се задържат наложително за несъмнено време. Това съобщи в „ Пресечна точка ” по Нова телевизия Любка Маринова, специалист по пътна сигурност от организацията на потърпевшите от произшествия. Тя сподели, че това към този момент е препоръчано от тях дружно с прокуратурата. Според Маринова, другояче резултат от глобите няма, тъй като доста мъчно се стига до ефикасни санкции за пияните и дрогирани водачи.

За страдание трябваше да стигне до втори случай, като с Милен Цветков, с цел да стартира всеобщо тестване на водачите за опиати. Над 6000 са случаите у нас на година на водачи с над 1,2 промила алкохол, а на дрогирани – към 2000, това демонстрира досегашната статистика, съобщи Маринова. Тя обаче е несъмнено, че след засилените инспекции, данните ще се трансформират.

Проверките за дрогирани водачи не би трябвало да са кампанийни, а целогодишни, безапелационна беше Любка Маринова. Парите за проби за опиати би трябвало да дойдат от санкциите, които се събират за нарушавания на пътя, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР