При преминаването на годишен технически преглед от шофьорите на моторните

...
При преминаването на годишен технически преглед от шофьорите на моторните
Коментари Харесай

Предлагат колите да минават годишен технически преглед само след платени глоби в КАТ

При прекосяването на годишен механически обзор от водачите на моторните транспортни средства да се изисква и документ за платени санкции към КАТ. Това предложиха пътни експерти по Българска национална телевизия.

Според някогашния шеф на столичната " Пътна полиция " Тенчо Тенев това е метод да се увеличи събираемостта на санкциите.

" Наистина всяка година минаваме механически обзор на автомобила и по този метод, желае не желае лидерът, като иде да си прекарва моторното транспортно средство на годишен механически обзор, като му вкарат данните в системата, ще се откри, че има санкции за заплащане, има хора по 4-5 години не си заплащат санкциите ", уточни Тенев.

Автомобилният играч Румен Дунев смята, че това ще е сполучлива мярка.

" Това е една от сполучливите ограничения да се вкарат санкциите на съответния лидер и в случай че те не са платени, автомобилът да не може да мине на обзор, защото, в случай че автомобилът няма годишен механически обзор, той се води нередовен на пътя и за него не важи КАСКО и при една инспекция се постанова санкция, че автомобилът е механически нередовен ", добави Дунев.

Според данните на Министерство на вътрешните работи от януари до ноември 2022 година не са връчени 527 056 фиша и 52 030 наказателни постановления. Данните за електронните фишове демонстрират, че през 2019 година не са връчени 159 974 фиша, а през 2020 година - 205 461. През 2021 година невръчените фишове към този момент са 362 903. За да доближат рекордните 527 056 към началото на ноември 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР