При прекалено високи сметки за ток и газ може да

...
При прекалено високи сметки за ток и газ може да
Коментари Харесай

Ето какви са правата ни при висока сметка за ток

При прекомерно високи сметки за ток и газ може да спорен пред доставчика си цената и по време на произнасянето не сме длъжни да плащаме тази сметка. Това заяви председателят на Комисията за отбрана на потребителите ( КЗП ) Димитър Маргаритов в ефира на БТВ.  

„ Цената на тока не е повишавана от последното нарастване с 10%, в действие е и мораториум. По отношение на цените на газа за битовите консуматори са подхванати ограничения за обезщетения, само че е допустимо е да се получат високи сметки,
които да се сторят съмнителни на потребителите. В този случай има една стъпка, която може да се предприеме - оборване ", добави той. По думите му докато произнасянето по проблема към момента е в ход, не би трябвало токът на обещано домакинство да бъде спиран или да се начисляват спомагателни такси на потребителите. 

Семейство от Елин Пелин се сблъсква точно с сходен проблем - тройно по-висока сметка за газ по отношение на година по-рано. Ангел Славчев съпоставя цената за декември 2020 и тази през 2021 година, като твърди, че все още тя е в размер на 482 лева. 

" Миналата година за отопление на газ цената беше 162 лв.. 300% нарастване, а приходите не мърдат “, жалва се той, като добави, че в случай че не се намерения за обезщетения, към този момент се готвят митинги поради високите цени на газ и ток.

По отношение на проблема Димитър Маргаритов разясни, че и преди в КЗП са се сблъсквали с такива проблеми - при сходен случай на двойна сметка за ток, се е оказало, че електромерът не е безупречен и е бил сменен, а потребителят не е платил сметката. Във връзка със възбраната мобилните оператори да подвигат цените на услугите си той акцентира, че в случай че се опитат да натоварят хората с непотребни разноски, от комисията са подготвени да подхващат нужните ограничения. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР