При прегласуването на избора на Иван Гешев за главен прокурор

...
При прегласуването на избора на Иван Гешев за главен прокурор
Коментари Харесай

Велислав Величков пред Фрог: Може да има натиск върху членовете на ВСС заради Гешев

При прегласуването на избора на Иван Гешев за основен прокурор във Висш съдебен съвет не чакам никакви изненади. Възможно е върху членове на Висш съдебен съвет да се оказва напън. Още от в този момент е ясно, че резултатът е предупреден. Това сподели пред Фрог нюз юрист Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “.
Той изясни, че организацията ще поддържа митинга на БОЕЦ. Той е плануван да се организира в четвъртък сутринта от 9 ч. пред постройката на Висш съдебен съвет. Още от в този момент е ясно, че още веднъж има проведен контрапротест от жълто-кафява медия, близка до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Този път БОЕЦ са съумели да се преборят за мястото, където да изразят своето отвращение от избора на Гешев и глух да се стигне до гонения на протестиращите от страна на полицията, както стана при първото гласоподаване. От рано е несъмнено, че мястото на недоволството ще е точно пред постройката, в която ще съвещават кадровиците на Темида.

„ Все още окончателният избор на Гешев не е предупреден. Ясно е единствено гласуването. Ние не знаем, обаче какво ще направи президентът. Конституцията не го задължава със периоди, в които би трябвало да издаде декрет. Кога, по какъв начин и при какви условия ще го направи, следва да разберем “, добави Велислав Величков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР