При предложените условия, оставка е възможна в началото на ноември.

...
При предложените условия, оставка е възможна в началото на ноември.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Оставка е възможна през ноември, за ГЕРБ е най-изгодно да е веднага

При препоръчаните условия, оставка е допустима при започване на ноември. Надявам се изборите да бъдат по-рано от март, съобщи пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев и изясни процедурата при оставка, служебно държавно управление и привикване на Велико Народно заседание.

Вицепремиерът съобщи, че ни чака време на митинги най-малко една година.

Безспорен факт е, че демокрацията е в рецесия. Има потребност от рестарт, уточни още Дончев. Вицепремиерът сподели, че предположените промени, оповестени от Борисов в петък, са били обсъждани към седмица. А подготовката е почнала преди към 5 години.

Нямаме потребност да печелим време, сподели още Дончев и акцентира, че оставането им в Министерски съвет от тук нататък е щета. Чисто политически за нас е най-изгодно да има избори незабавно, разяснява вицепремиерът.

Оставка обаче няма да се подаде – тъй като, по думите на Дончев, нищо няма да се промени.

Дончев регистрира съпоставката сред казаното от премиера и думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган от 2019 година, за нуждата от рестарт на политическия модел.

Томислав Дончев сподели, че предложенията на Вътрешна македонска революционна организация за промени в Конституцията, не са към момента обсъждани. Не са водени диалози и във връзка с предложенията на Валери Симеонов. Не съм уверен, че наборната военна работа е това, от което имаме потребност, акцентира вицепремиерът.

Той изрази вяра привикване на Велико Народно заседание да се организира към месец ноември.

Христо Иванов не споделя нищо ново. Приемам всичките му цели и нужда във връзка с търсенето на правдивост, съобщи Томислав Дончев , който дойде в студиото на бТВ незабавно след присъединяване на водача на Демократична България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР