При повечето хора в даден момент от живота им се

...
При повечето хора в даден момент от живота им се
Коментари Харесай

9 начина да подобрите психичното си здраве с ежедневни навици

При множеството хора в даден миг от живота им се постанова да се оправят с проблеми с психологичното здраве, дължащи се на стрес, изтощеност, меланхолия и така нататък Но в действителност в всекидневието има дребни нещица, които да извършите, с цел да си помогнете.

Добрата вест е, че става въпрос за незначителни промени , които елементарно ще бъдат включени в живота на всеки. Independen оферират девет от тях , с които да подобрите психологичното си здраве, с помощта на ежедневните си привички .

Ходете изправени

 Снимка 323313

Проучване открива, че в случай че се пробвате интензивно да ходите с високо вдигната глава и плещи обратно (леко изпъчени), има по-голяма възможност да бъдете в положително въодушевление . Ако се разхождате със свити (сведени) плещи, сте по-склонни да се концентрирайте върху негативи, в сравнение с върху позитивни резултати.

Дигитална детоксикация

 Снимка 323324

Смартфони, таблети и преносими компютри могат да нарушат хармонията във вашия мозък и в случай че в никакъв случай не се откъсвате от тях, сигурно не вършиме услуга на психологичното си здраве. Правете си мини цифрова детоксикация всяка седмица, даже единствено за половин ден или няколко часа .

Не снимайте всичко

 Снимка 323326

Може би си мислите, че като снимате непрестанно, има по-голяма възможност да запомните всеки миг, само че едно изследване, оповестено в Psychological Science, е навръх противоположното мнение, потвърждавайки, че колкото по-малко неща снимате, толкоз по-голяма е вероятността да ги запомните и да бъдете щастливи.

Спортувайте

 Снимка 323328

Физическите извършения три пъти седмично понижават риска от меланхолия с 19% , съгласно изследване на University College в Лондон. Изследователите откриват, че дейните хора са по-малко склонни да бъдат депресирани, както и че депресираните хора са по-малко склонни да бъдат дейни.

Не отлагайте

 Снимка 323330

Колкото по-дълго отлагате задачата , тъй като се страхувате или сте нетърпеливи да го извършите, толкоз по-нервно и евентуално изтощаващо може да бъде за вас . Премахнете напрежението, като слушате музика или вършиме извършения, а по-късно се изправете непосредствено против казуса.

Без токсични връзки

 Снимка 323336

Да имате връзка с човек, който непрекъснато ви смачква душевен , не е обич. В последна сметка сходно отношение води до изнервяне и, евентуално, до меланхолия .

Вслушвайте се в терзанията на вашите другари и фамилии за колегата ви, в случай че имат такива, и се стремете да наблюдавате признаците на корист с личността ви.

Повече сън

 Снимка 323337

Тялото не може да действа вярно, в случай че не получава задоволително отмора. Ако имате проблеми със съня, пробвайте се да упражнявате или потърсете професионална помощ, в случай че и упражненията не оказват помощ.

Време за вас самите

 Снимка 323342

Между другари, семейство и работа, и в опити да извършите всички щастливи може би пренебрегвате себе си. Отделете време да бъдете сами, правете нещо за вас самите, защото това оказва помощ да се справите с безпокойството и депресията.

Спрете мултитаскинга

 Снимка 323343

Яденето на обяда, до момента в който изпращате имейли, може да не наподобява прекомерно рисково, само че в реалност е - потвърдено е, че осъществяването на няколко неща по едно и също време прави хората по-стресирани . Вместо да се пробвате да свършите няколко, фокусирайте върху една задача и обърнете внимание какво се случва към вас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР