При повече от 9 отсъствия по даден предмет учениците ще

...
При повече от 9 отсъствия по даден предмет учениците ще
Коментари Харесай

При повече от 9 отсъствия по даден предмет учениците ще държат изпит

При повече от 9 отсъствия по даден предмет учениците ще би трябвало да поставят изпит за установяване на срочна или годишна оценка. Допълнителното оценяване се постанова поради промени в Закона за образованието, а задачата е да се спре безпричинното неявяване на учениците.

Директорите на две от гимназиите в Благоевград към този момент са предизвестили своите възпитаници, че изпит ще се поставя даже и направените отсъствията да са извинени.

Христина Ангелова работи в Езиковата гимназия в Благоевград като учебен психолог и следи за спазването на правилника в учебно заведение. Казва, че би трябвало да има по-строги критерии по тази причина коя причина е уважителна и коя неуважителните за отсъстие на учениците.

" Когато учениците отсъстват по здравословни аргументи, това са отсъствия, които не са направени, тъй като те не желаят да учат, да посещават учебно заведение или да имат задоволителен брой изпитвания и контролни работи. Това е справедлива причина, която не зависи от никой ", разяснява тя. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР