При посрещането на словенския министър-председател Роберт Голоб в Париж френският

...
При посрещането на словенския министър-председател Роберт Голоб в Париж френският
Коментари Харесай

Макрон призова ЕС да предостави пълна и дългосрочна подкрепа на У...

При посрещането на словенския министър-председател Роберт Голоб в Париж френският водач уточни пред медиите, че двете им страни са " решени да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, във военно, икономическо, филантропично и дипломатическо отношение, защото на карта са сложени нашата групова сигурност и зачитането на интернационалния ред, учреден на правото и общите ни полезности ".

 

Междувременно Унгария заплашва да блокира основни за Киев решения, които са включени в дневния ред на европейската среща на върха на следващия ден и в петък: започването на договаряния за участие в Европейски Съюз и одобряването на 50 милиарда евро европейска помощ - под формата на грантове и заеми - за страната.

 

" Дискусиите, които ще проведем на следващия ден, ще бъдат решаващи ", безапелационен бе Макрон в двора на Елисейския замък, като препотвърди позицията си в поддръжка на договаряния за присъединение, съпроводени от промени в метода на действие на Европейски Съюз, които да разрешат това ново разширение на блока.

 

Според Роберт Голоб " европейската среща на върха ще бъде сложна, само че доста значима ". " Ако желаеме това разширение да бъде дейно, се нуждаем от вътрешни промени ", акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР