При последното отчитане на избирателната активностгласувалите в Община Сливен са

...
При последното отчитане на избирателната активностгласувалите в Община Сливен са
Коментари Харесай

29.7% е избирателната активност в Сливенска област при последното отчитане

При последното отчитане на изборната активностгласувалите в Община Сливен са 26 734 души, което съставлява 27 % изборна интензивност, заяви за Дарик представителят на ОИК Тодор Тодоров.
В Община Нова Загора правото си на избор упражниха 9339 души или 31.4 на 100 от общия брой на гласоподавателите.
В Община Твърдица интензивността е 36.46 на 100 при дали своят вот 3 973 души. А в Община Котел – 38.7 на 100 при дали своят вот 6065, осведомиха за Дарик от Общинските изборни комисии по места.

Избирателната интензивност в Сливенска област при последното отчитане се равнява на 29.7 % по информация на Областната администрация.

Общо досега в ОИК – Сливен са постъпили 10 тъжби, най-вече за пропаганда пред секционните изборни комисии, разясни Тодоров.

Една тъжба е постъпила в ОИК Котел за пазаруване на гласове в село Градец. Уведомена е прокуратурата и следствените органи. Задържани са и лица. Има и подадени сигнали във връзка с разлепени плакати и пропагандни материали, които се отстраняват.

Жалба е постъпила и в ОИК Твърдица за пропаганда пред една от изборните секции, направена е инспекция и не е открито нарушаване.

Всички секционни изборни комисии на територията на област Сливен и тази година ще предават изборните бумаги в зала „ Васил Левски “, а „ Информационно обслужване “ прави преброяването.

Изборният ден ще завърши в 20.00 часа. Ако в този час има още искащи да гласоподават, те ще имат опция да упражнят правото си на избор до 21.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР