При посещението си в анаголската столица Луанда френският президент Франсоа

...
При посещението си в анаголската столица Луанда френският президент Франсоа
Коментари Харесай

Макрон си тръгна от Ангола с агроспоразумение

При визитата си в анаголската столица Луанда френският президент Франсоа Макрон включи и присъединяване в стопански конгрес, отдаден на селското стопанство. На събитието участваха над 50 френски компании. След форума Макрон се е срещнал и анголския си сътрудник Жоау Лоуренсу.
Прочетете още
В рамките на визитата бяха подписани съглашения за съдействие за подсилване на анголския селскостопански бранш - южноафриканската страна внася огромна част от питателните артикули за вътрешно ползване. „ Това кореспондира с концепцията, която имам за икономическото партньорство сред африканския континент и Франция “, сподели Макрон пред стотината участници във форума.

Франция поддържа отдавнашно наличие в петролния бранш в Ангола, само че визитата на Еманюел Макрон е опция за определяне на съдействие и в други браншове, в това число посредством подписаните съглашения за подсилване на „ климатичната резистентност “ със страната, както и в бранша на селското стопанство и за поддръжка на бранша за произвеждане на кафе.

Макрон благодари на президента Лоуренсу, който работи „ с огромен ангажимент за стабилността на района “. Като образец за това французинът даде спора в източната част на Демократична република Конго. Макрон загатна, че се надява през идващите дни там да бъдат реализирани съответни резултати към деескалация на напрежението.

Макрон ще обиколи три африкански столици единствено за няколко часа. След Ангола той лети до Бразавил (Република Конго), след което до Киншаса (Демократична република Конго) - последният стадий от обиколката му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР