При посещението си на стрелковия полигон на концерна „Калашников“ във

...
При посещението си на стрелковия полигон на концерна „Калашников“ във
Коментари Харесай

Вижте как Путин стреля със снайперистка карабина на полигона на „Калашников“  

При визитата си на стрелковия полигон на концерна „Калашников“ във военно-технологичния парк „Патриот“ президентът на Русия Владимир Путин стреля със снайперската полуавтоматична карабина СВЧ-308. Пушката е нова, като тя е натоварена с нелеката орис да размени паметният руски снайпер „Драгунов“.

Зад буквите СВЧ стои съкращението Снайперска Винтовка Чукавин, а номерът 308 идва от наименованието на употребяваният диаметър, който е натовския 7.62×51 мм, само че се назовава още.308 Уинчестър.


Теглото на карабината е 4.3 кг, а пълнителят има версии, поемащи 10 или 20 патрона. Руснаците декларират, че техният снайпер е съвсем два пъти по-лек от западните си аналози.

Предимствата на СВЧ-308 пред „Драгунов“ са доста – новата пушка има по-малко тегло, по-компактна е, по-точна е и има повече мощ. Основното й преимущество обаче е, че тя е по-удобна за потребление от боеца, като сгъваемия приклад трансформира СВЧ-308 в доста мобилно и елементарно портативно оръжие.

То обаче е запазило високата си надеждност, типична за АК-47 и „Драгунов“. За разлика от тях обаче СВЧ-308 разполага с релса Пикатини, върху която елементарно може да се инсталират огромен набор от оптики.

Гарантираната акуратност е до 1 200 метра.

Цялата статия с изложба от фотоси вижте на dir.bg

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР