При положителен резултат при тестването на учениците в училище ще

...
При положителен резултат при тестването на учениците в училище ще
Коментари Харесай

Паралелки ще се карантинират при повторен положителен тест на ученик

При позитивен резултат при тестването на учениците в учебно заведение ще се минава през общоприетата процедура. Родителите ще бъдат уведомявани и ще се прави втори тест в лаборатория. Ако позитивният тест се удостовери, то би трябвало да се пристъпи към карантиниране на паралелката. Ако вторият тест е негативен, детето се връща назад в клас и образователният развой си продължава.

Това изясни пред бТВ министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

Тестването на учениците е активност, без която не можем да върнем децата в безвредна среда, акцентира министър Денков. " Ако някой откаже да тества децата и не могат да се намерят хора, които да вземат участие в тестването, това значи, че ние не можем да осигурим безвредна среда и децата ще си останат у дома ", означи просветителният министър.

Предвижда се учениците от първи до четвърти клас да се върнат за присъствено образование в учебно заведение от 10 ноември. Това ще става с тестването на дребните възпитаници в учебно заведение, два пъти седмично - в понеделник и в четвъртък. В клас ще могат да се върнат тези възпитаници, за които родителите са дали единодушие 50 % от децата в съответната паралелка да бъдат тествани. Децата със специфични просветителни потребности ще вършат тестванията си у дома.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР