При полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на

...
При полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на
Коментари Харесай

10 арестувани при спецакция в Плевенско

При полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред в Плевенско са арестувани 10 души. Това заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) в Плевен старши специалист Мариана Цветкова.

В хода на полицейските дейности, извършени през вчерашния ден, са тествани 413 души и 302 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 14 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, девет автоморги, автосервизи и депа, на 17 питейни и увеселителни заведения и на 31 търговски обекти.

В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, на престъпна, икономическа, пътна и охранителна полиция при Областната дирекция и Зонално жандармерийско ръководство. Униформените са подкрепени от чиновници на Държавното горско стопанство, Българската организация по сигурност на храните, Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите, Национална организация за приходите и Регионална здравна ревизия, добави представителят на полицията в Плевен.

В резултат на акцията са формирани девет бързи и две досъдебни производства. Разкрити са причинителите на 13 закононарушения, свързани с опиатите, нелегално добита дървесина, артикули с незаплатен данък, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, посочи Цветкова. За нарушавания са формирани 66 акта.

Материалите от профилирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. Работата по случаите продължава.

Цветкова напомни, че последната полицейска акция на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен бе извършена преди към две седмици. Тогава са арестувани 14 души, формирани са 10 бързи и две досъдебни производства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР