При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони,

...
При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони,
Коментари Харесай

Христо Грозев: В списъка на Украйна с 620 руски шпиони има българска връзка

При първо прочитане в листата с 620 настоящи съветски шпиони, публикуван от военното разузнаване на Украйна, няма хора в България. Има обаче връзка със страната ни - хора, които поддържат връзка с българския войнски съюз " Левски ". Това сподели изпълнителният шеф на проверяващото издание Bellingcat Христо Грозев пред.

Спoред него става въпрос за много уголемен лист от хора, които са регистрирани на главния адрес на ФСБ.

" Доста хетерогенен лист. Няма единствено хора, които се занимават с шпионски дейности в чужбина. Има и такива, които си работят от Москва. В него виждаме доста остарели познайници, свързани с екипа, който отравя политици в Русия, Такива, които са общували постоянно с Константин Малофеев. Има и такива, които поддържат връзка с българския воински съюз " Левски ". Това е една българска връзка ", добави той.

Грозев твърди също, че и той е изготвил лист със 160 души, които са Пета работа на ФСБ и тяхната цел е да се основават дестабилизация в някогашните страни на Съветския съюз.

" По някой път излизат от този диапазон и влизат в някои някогашни социалистически страни. Това са съветски предприемачи или членове на посолството - трети или четвърти секретар. Има трима български жители, които поддържат връзка доста постоянно с тази група. За едно от имената имаше и каузи против него, награждавано е и пътува постоянно до Русия ", посочи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР