При първите сигнали за нередности в болница Лозенец те са

...
При първите сигнали за нередности в болница Лозенец те са
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Няма логика Александровска да е пред катастрофа

" При първите сигнали за нередности в болница " Лозенец " те са влезнали в Министерството на здравеопазването, в този момент служебното държавно управление изнася данните. Изпълнителна организация " Медицински контрол " са видели нередности в документите и са подхванали дейности по законовия ред ".

Това съобщи в „ Неделята на NOVA” някогашният министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Той осведоми, че над 1050 са чакащите за трансплантации в България.

Според някогашния здравен министър доктор Кацаров се стреми да дискредитира името му и удостовери че в никакъв случай не се е обаждал на никого в Националния център за ръководство на трансплантацията.

" Проблемът с трансплантациите е дълголетен. Увеличихме заплащането на хората, организирахме образования, а доктор Георги Деянов влага цялото си сърце да се усъвършенства ситуацията с трансплантациите ",

Проф. Ангелов напомни, че Министерство на здравеопазването не е проверяващ орган, цялата информация за нередности са изпратени при способените по тези въпроси институции.

" Проверката на " Александровска " болница беше наказателна акция, не инспекция ", безапелационен бе медикът.

Той добави, че никакво напрежение не е имало сред него и доцент Оскар, а задълженията в " Александровска " са намалели, заплатите се изплащат в точния момент и няма логичност в изказванията, че лечебното заведение е пред злополука.

" Виждам единствено цел да се урони престижа ми ", установи някогашният здравен министър.

Той добави, че задълженията на лечебните заведения в България са над 600 млн. лв., а изказвания за точене на Здравната каса би трябвало да се потвърждават, другояче са медийна агитация.

Относно обстановката с Коронавирус пандемията проф. Костадин Ангелов е оптимист, тъй като в този момент лечебните заведения са по-подготвени във връзка с вируса, само че е черноглед поради новото ръководство на рецесията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР