При първи симптоми на неразположение - леко повишаване на температурата,

...
При първи симптоми на неразположение - леко повишаване на температурата,
Коментари Харесай

Балтов към личните лекари: Поемете по-активно леките случаи на COVID-19

" При първи признаци на неразположение - леко повишение на температурата, мускулна уязвимост - все едно имате мускулна тресчица - останете си у дома. Не ходете на работа. Поне 1-2 дни стойте у дома. Ако проблемите се засилят, обадете се на персоналния доктор. Потърсете помощ от него, дано той да знае какво е вашето положение. Ако нямате подобен, търсете РЗИ или други експерти - лечебните заведения в никакъв случай няма да откажат такова нещо. ". Това съобщи на брифинг шефът на " Пирогов " проф., обяснявайки, че дневно му звънят по 20-30 души с въпроса " какво да върша? "
" Трябва да има едно диференциране на лекуването на тези пациенти, тъй като сега изключителнно сериозен е натискът върху лечебните заведения, които правят действително един тираж, който може да бъде стихотворец от. Ако те поемат отговорността и поемат леките пациенти от първия контакт досега, в който те имат потребност от лекуване в болница, това на нас доста ще ни облекчи . ", сподели още Балтов. " Натискът върху лечебни заведения в София е огромен. Пирогов към този момент има 200 кревати за приблизително тежки пациенти, увеличихме и интензивните кревати ", сподели още той.
 Отново апел от персонални лекари: Държавата да направи работещ логаритъм за диагноза за COVID-19 Отново апел от персонални лекари: Държавата да направи работещ логаритъм за диагноза за COVID-19
Аз не мога като го прегледам да схвана дали има COVID-19, камо ли по телефона. Затова би трябвало да има един набор от признаци. Това съобщи...
Общо 21 533 са инфектираните с в от началото на пандемията досега. На домашно лекуване са 15 980 души, а 4809 са излекувани.
След броят на разкритите кревати в столицата до моментта са 3 000, от тях 250 са за интензивно лекуване, регистрира Балтов.
" 713 пациенти са в средно-тежко положение - 107 от тях са в интензивно поделение ", разкри още той. Общо 820 са приети в болница.
" Благодаря на всички жители, които съблюдават ограниченията - маски навън и закрито, дисциплинираност и отдалеченост. И самоконтрол, това е доста значимо и няма да стопираме да го повтаряме ", заяви проф. Балтов.
(НА ЖИВО)  Общопрактикуващите лекари всекидневно се сблъскват с COVID-19 Общопрактикуващите лекари всекидневно се сблъскват с COVID-19
Общопрактикуващите лекари всекидневно се сблъскват с Коронавирус инфекцията. Това съобщи доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор и член на...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР