При осем души е открит новия щам на COVID-19, регистриран

...
При осем души е открит новия щам на COVID-19, регистриран
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев официално потвърди - и у нас е регистриран британския щам

При осем души е открит новия вариант на COVID-19, регистриран във Англия. Това публично разгласи проф. Тодор Кантарджиев. Предстои да стане ясно по какъв начин се е популяризирал той.
Новината за откритите случаи на английския вариант идва часове, откакто министър председателят на Англия Борис Джонсън разгласи, че съществуват данни, съгласно които с изключение на по-заразен, новият вариант е и по-смъртоносен. Доказателствата обаче са към момента на ранен стадий.

" Смъртността в Англия в действителност е огромна. Едното пояснение са многото заболели. Трябва медицински да се потвърди, че има връзка със смъртността. Засега такива няма”, разгласи проф. Кантарджиев.

Въпреки това той дефинира като смущаваща високата смъртност.

“Това, което е известно за този вариант - потвърдени са четири неща. Трите не са неприятни. Доказано е, че имунизациите работят против него. Второ - генетичните способи за диагностика го ловят. Лошото е, че е по-заразен ", добави Кантарджиев.

Той уточни още, че при съблюдаване на ограниченията няма да има проблем с отварянето на учебните заведения.

Той прикани повече от петима души да не се събират и огромна част от противоепидемичните ограничения да останат в деяние.

“Това, което приказвам от 12 месеца за този вирус или съм го разискал с сътрудниците, или съм го прочел в авторитетно списание. Да си седнал съм по този начин и да си говоря…”, добави още проф. Кантарджиев във връзка недоверието към информацията, която идва от Националния действен щаб.

Смъртността у нас и без ковид е висока. Това не се дължи единствено на неприятно опазване на здравето, а и на метод на живот. Българинът постоянно “чака да му мине”. Една част от медикаментите - тези, които са против размножаването на вируса, би трябвало да се одобряват при започване на инфекцията, изясни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР