При организирани пътувания в далечни дестинации има много драстични нарушения.

...
При организирани пътувания в далечни дестинации има много драстични нарушения.
Коментари Харесай

Драстични нарушения при пътувания до далечни дестинации

При проведени пътувания в далечни дестинации има доста фрапантни нарушавания. За това предизвестиха от Обединение “Бъдеще за туризма ”

Като образец те показаха пътувания, свързани с пакети за йога и други духовни практики, които могат да стигнат и до 20 хиляди лева, за поклоннически туризъм, обвързван с разнообразни църковни групи, фотопленери, гурме турове и други сходни пътувания, които се реализират от клубове по ползи, разнообразни уредници или даже екскурзоводи, които нямат лиценз за осъществяване на туроператорска активност.

Те сигнализираха, че всеобщо автобусни компании, притежаващи единствено лицензи на превозвачи, също оперират като туроператори. Затова от е на Обединение “Бъдеще за туризма ” желаеха разширение на обсега на инспекциите и отвън автобусния транспорт на среща с министъра на туризма Илин Димитров.

Как почивката може да ви излезе по-евтино

Те изразиха  задоволство от почналите инспекции, ориентирани против нелоялните практики и нелицензираните компании, които оперират като туроператори и лицата, упражняващи специалността екскурзовод.
 istock istock
Друга значима тематика във фокуса на срещата бе въпросът за фрагментите и съответното образование на учениците, с цел да останат привлечени и стимулирани в бранша. Според ОБТ би трябвало да се акцентира и на предмет като географията. Да се издигне престижът на специалностите в туризма, усилване на дуалното образование в професионалните гимназии по туризъм и застъпване на всички специалности по веригата в процеса на образование е от извънредно значение, подчертаха представителите на бизнеса.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР