При онлайн общуване криптирането от край до край е особено

...
При онлайн общуване криптирането от край до край е особено
Коментари Харесай

Поверителността става все по-важна за потребителите


При онлайн другарство криптирането „ от край до край ” е изключително значимо за потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

77% от потребителите на приложения по све та имат вяра, че цифровата дискретност е от огромно значение, сочи анкета на Viber по случай Международния ден за отбрана на персоналните данни. У нас 81% от потребителите споделят, че са загрижени доста за сигурността на техните данни и връзка онлайн – резултат, който е с 1,3% по-висок от междинния за района.

Функционалностите за персонална връзка и по дифолт са най-важни за потребителите, в това число и за българите. 67% от тях споделят, че техният главен приоритет е диалозите им да останат  персонални.
още по тематиката
На второ място (17%) за потребителите е значимо да имат гаранция, че данните им не се споделят или събират от компанията, отвън нужното за работата на приложението.

От районите, участващи в изследването – което включва Европа, Близкия изток и Северна Африка и Азиатско-тихоокеанския район – потребителите в западноевропейските страни са най-загрижени за цифровата си сигурност – 85% от интервюираните декларират, че за тях това е доста значимо –  което прави съвсем 10% повече от тези в световен мащаб.

Освен това 79% от интервюираните в международен мащаб декларират, че биха сменили приложението си за известия, заради опасения по отношение на.

Подобно на световната статистика, близо 100 000 души, или 72% от всички участници в района на Централна и Източна Европа, придават огромно значение на криптирането от край до край, спрямо едвам 18% от запитаните в сходна анкета, извършена преди година.

Тъй като рецесията с в доста аспекти от живота – от образованието до работата и до опазването на здравето, хората се обръщат към приложения и разнообразни цифрови формати, с цел да останат свързани с членове на фамилията си, другари и сътрудници.

Проучването на Rakuten Viber акцентира, че посредством трансформацията, поверителността на данните към момента е преди всичко за потребителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР