При офанзива в УкрайнаВоенни бази в Гърция ще се използват

...
При офанзива в УкрайнаВоенни бази в Гърция ще се използват
Коментари Харесай

НАТО ще ползва бази в Гърция

При атака в Украйна
Военни бази в Гърция ще се употребяват за реакция на НАТО при възможна военна атака на Русия в Украйна, оповестяват гръцки медии, съобщи БНР.

Става въпрос за база Суда до остров Крит, както и пристанище Александруполис, в които в последните два месеца се струпва американска военна техника, в това число хеликоптери и танкове.

Вашингтон финансира с 53 милиона $ модернизацията на оборудванията на остров Крит. Изградена е база за подводници и фрегати, както и складове за гориво на самолети.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи пред американски медии, че пристанище Александруполис е “естествена входна точка за войските на Съединени американски щати и НАТО в района на Източна Европа”.

Междувременно испанската фрегата “Блас де Лесо” отплава към Черно море от Военноморски сили база “Ферол” на атлантическия бряг.

Фрегатата е част от към този момент обещаната помощ от Мадрид за укрепване на НАТО на фона на напрежението с Русия поради Украйна.

Със 190 души екипаж, фрегата ще се причисли към SNMG-2 - едно от военно-морските подразделения на НАТО. Преди четири дни от Канарските острови за Черно море отплава и миночистачът “Метеоро”.

Испанското държавното управление има подготвеност да изпрати и изтребители в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР