При обявеното бедствено положение в различните общини, при нито един

...
При обявеното бедствено положение в различните общини, при нито един
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: С нито един от ремонтираните язовири не е имало проблем

„ При оповестеното бедствено състояние в другите общини, при нито един от ремонтираните или в този момент ремонтиращите се язовири не е имало проблем. Новоизградените преливници осигуриха нужната проводимост за следеното изпускане на прииждащата вода.
За това оказа помощ и новоизградената контролно-измервателна система на всеки един язовир, помогнала за приемане на навременна информация за всеки един от тези язовири “.
 Кризисен щаб ще следи равнищата на язовирите Кризисен щаб ще следи равнищата на язовирите
Поради тежките метеорологични условия и превалявания в цялата страна, от седмица министърът на стопанската система Лъчезар Борисов е разпоредил създа...
Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.
„ Поради тежките метеорологични условия и преваляванията в цялата страна, от седмица по-рано създадохме спешен щаб към Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), който да реализира плътна съгласуваност с безусловно всички останали държавни органи “, увери той депутатите в Народното събрание по отношение на усложнената конюнктура в страната.
В следените от този щаб язовири не са зародили спешни обстановки, успокои министър Борисов и акцентира, че и съгласно последния получен отчет от щаба обстановката е спокойна.
ДАМТН следи общо 6844, а от тях 82% са благосъстоятелност на общините. Над 700 язовира са държавна благосъстоятелност, а дребен % са на аграрни кооперации, заяви още министър Лъчезар Борисов.
 Емил Димитров: Язовирите са цялостни, оправяме се с екстремалната конюнктура Емил Димитров: Язовирите са цялостни, оправяме се с екстремалната конюнктура
„ Язовирите работят като буфери – задържат високата вълна, разпределят я между тях и я изпускат следено едвам тогава,...
Той благодари на депутатите за последните промени в Закона за водите, с които отношението на страната към тези обекти е друго, а тя за първи път през последните 30 години ги следи съществено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР