При обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка ще издават

...
При обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка ще издават
Коментари Харесай

Промяна: Лекарите да издават електронни направления при извънредна обстановка

При оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура ще издават електронни посоки за проби и проучвания на пациентите си, както и електронни предписания. Те ще се издават посредством профилиран медицински и аптечен програмен продукт. Това планува план на държавно разпореждане за промени в наредбата за достъпа до здравна помощ, което се планува да влезе в действие от 18-и декември. Документът ще бъде разискван незабавно на изключително онлайн съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие на 15 декември. Това оповестява БНР.
В отчета на здравния министър Костадин Ангелов към плана за промени се акцентира, че въвеждането на е-направление ще улесни работните процеси на 7400 реализатори на извънболнична здравна помощ и медико-диагностични действия.
 За 20 година останахме с над 40% по-малко персонални лекари За 20 година останахме с над 40% по-малко персонални лекари
С над 40 % е намалял броят на персоналните лекари в България за последните 20 години. По данни на Националното съдружие на общопрактикуващи...
Броят на изпълнените посоки от пакет „ Клинична лаборатория “ на НЗОК на годишна база е почти 14 850 000.
Подчертава се, че въвеждането на електронно направление и рецепта изисква надграждане на медицинския програмен продукт на изпълнителите на здравна помощ и аптеките.
За поддържането на софтуерните си системи те употребяват услугите на компании на абонаментен принцип и респективно не следва да се генерират обилни спомагателни разноски за надграждането на програмните артикули отвън абонаментния проект, акцентира Ангелов.
Направленията ще се издават без осъществяване на обзор, а след осъществяване на телефонна консултация за разискване на недоволствата на пациента. Няма да се изисква даването на електронните посоки и рецептите от пациентите при посещаване на съответното лечебно заведения или аптека.
 Ето по какъв начин се дават електронни посоки за PCR Ето по какъв начин се дават електронни посоки за PCR
До 11 часа към 100 персонални лекари са съумели да издадат близо 2 хиляди електронни посоки за PCR проби, заяви зам.-министърът на зд...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР