При обстрел на село Займище, в района на град Клинци

...
При обстрел на село Займище, в района на град Клинци
Коментари Харесай

Обстрел и пострадали в Брянска област в Русия

При обстрел на село Займище, в региона на град Клинци в Брянска област, която граничи с Украйна, четирима души са били ранени . Това заяви в своя канал в " Телеграм " губернаторът на региона Александър Богомаз, представен от ТАСС.

" Днес е обстрелвана територията на село Займище, в региона на град Клинци. Пострадали са няколко жилищни здания. По предварителна информация са ранени четирима души. За тях се поставят сложни медицински грижи ", се споделя в обявата.

Губернаторът означи, че на място работят оперативните служби.

От пресслужбата на администрацията на градския регион Клинци прецизираха за ТАСС, че вследствие на обстрела е било прекратено електричеството и водоснабдяването, само че в този момент към този момент те са възобновени.

Село Займище е в непосредствена непосредственост до южните околности на град Клинци, който се намира на 50 км от границата с Украйна.

След началото на съветската инвазия в Украйна има голям брой известия за обстрели и на прилежащите Белгородска и Курска области в Русия. Освен това бяха атакувани уреди за предпазване на петролни артикули и оръжейни хранилища наоколо до украинската граница, за които Украйна не е поела отговорност.



Русия изрази опасения, че доставяните нови по-далекобойни западни оръжия на Украйна ще разрешат да бъдат обстрелвани обекти и обитаеми места в Русия, което Москва счита за недопустимо и заплаши да предприеме съответните ограничения, в това число като отблъсне украинските сили по-далече от съветската територия, в сравнение с е било планувано. Киев съобщи, че н яма да обстрелва съветската територия, а ще употребява новите оръжия за самоотбрана, написа ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР