При обсъждането на своята стратегия за следващите 10 години на

...
При обсъждането на своята стратегия за следващите 10 години на
Коментари Харесай

Украйна: НАТО трябва да ни даде членство де факто вместо де юре

При разискването на своята тактика за идващите 10 години на срещата си на върха през юни НАТО би трябвало да намерения да даде на Украйна участие "де факто " вместо "де юре " в алианса.

Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников в онлайн тирада пред конференцията GLOBSEC 2022 в Братислава, съобщи Ройтерс.

По думите му това е добра концепция, тъй като по този начин "Украйна ще бъде част от тактиката, а също част от източния фланг на Европа, източния фланг на НАТО и източния фланг на Европейски Съюз " .

Според Резников даването на статут на фактическо участие би бил от изгода за всички натовски страни.

Министърът заяви, че украински военни към този момент са почнали образование в Европа за усвояването на американски артилерийски ракетни системи с висока подвижност. Той прикани Запада да форсира доставките на оръжия, като сподели, че забавянето коства живота на доста хора.

Олексий Резников сподели, че р уската войска построява няколко линии на защита в Южна Украйна и се пробва да трансформира спора в непрекъснат, само че изрази вяра, че украинските сили ще прогонят руснаците от окупираните територии още тази година.

По думите му бранителите на Северодонецк са постигнали известни триумфи през миналата нощ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР