При обработени 61,24% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава

...
При обработени 61,24% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава
Коментари Харесай

ЦИК: 62% са обработените протоколи, пет партии влизат в ЕП

При обработени 61,24% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30,77 % от гласовете. Българска социалистическа партия е с резултат от 25,01%, Движение за права и свободи - 13,73%, а Вътрешна македонска революционна организация - с 8,06%. За ”Демократична България ” са дали своят вот 6,9% от гласоподавателите на провелите се през вчерашния ден у нас европейски избори.
Това са партиите, които ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП). Това демонстрира информация на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК).

Очаква се до края на деня или най-късно на следващия ден да бъдат обработени всички данни от районните изборни комисии, заяви пред БНР представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев.

„ За оповестяването на окончателните резултати и определянето на мандатите, ЦИК има 5-дневен период от изборите “, уточни представителят на Комисията

По думите му, изборният ден е минал умерено.

Приключи приемането на секционните протоколи в 25 секция в зала Арена Армеец, заяви ръководителят Виолета Петрова. Работа завършва и другата секция в зала Арена Армеец с номер 24. Обстановката във и към залата е спокойна, членовете на секционните комисии, които последни са предали изборните си бумаги, се извозват по домовете си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР