При обиските в SS клуб тази вечер в София са

...
При обиските в SS клуб тази вечер в София са
Коментари Харесай

Полицията влезе в частния клуб, свързван с Нотариуса

При обиските в „ SS ” клуб довечера в София са конфискувани разнообразни материални носители и компютри. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред публицисти.

По думите му при дейностите са конфискувани и разнообразни документи, които занапред ще бъдат оценени.

Действията довечера в заведението са осъществени след позволение от Софийския градски съд, уточни вътрешният министър. 

" Докато бях шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " във връзка с тези хора е работено. Всичко, каквото сме събрали като данни, е било предадено в прокуратурата ", добави Стоянов.

По-рано през днешния ден прокурори и служители на реда претърсиха частен клуб “SS ” в столичния квартал “Гео Милев ”. Клубът е свързван с Мартин Божанов - Нотариуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

За клуба стана известно след убийството на Мартин Божанов. Прокуратурата през вчерашния ден заяви, че от 2023 година работи по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари.



Работата по случая е почнала, откакто в края на 2022 година в прокуратурата постъпва кореспонденция от ГДБОП, формирана по сигнал, където се загатва за съществуването на подобен клуб. 



По-рано през днешния ден Народното събрание реши краткотрайна комисия да ревизира всички обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов. „ За “ бяха 191 народни представители, без „ срещу “, един „ въздържал се “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР