При нови избори 8 формации ще влязат в парламента, включително

...
При нови избори 8 формации ще влязат в парламента, включително
Коментари Харесай

„Тренд“: 8 формации в парламента, ако изборите бяха днес

При нови избори 8 обединения ще влязат в Народното събрание, в това число и новата партия на Стефан Янев, която е шеста политическа мощ. Това сочи социологическо изследване на „ Тренд “. То записва следващ спад в поддръжката към държавното управление.

19 на 100 правят оценка позитивно работата на Народното събрание, като предишния месец този % е бил 24. При държавното управление се следи същата тенденция– през април позитивната оценка към кабинета е била 27%, а през сегашния месец е към този момент 22%.

Почти всички последователи на „ Продължаваме промяната “ поддържат държавното управление, до момента в който симпатизантите на останалите сътрудници в ръководеща коалиция са по-разколебани. 

ГЕРБ е първа политическа мощ с 23,8 % от гласовете на хората, а с над 6 пункта по-надолу е „ Продължаваме промяната “, сочат още данните от изследването.

Движение за права и свободи поддържа обичайните си равнища от близо 11 на 100. Четвъртото място е към този момент за „Възраждане“ (10,1%), които изпреварват Българска социалистическа партия (9,5%). На своя старт, „Български възход“ е шеста политическа мощ с поддръжка от 7.6 на 100 от гласуващите. „Демократична България“ остава с поддръжка от 6.8% от гласуващите, следвана от „Има подобен народ“ с 5,8%. 

Проучването на „ Тренд “ е по поръчка на вестник „24 часа“ и е извършено в интервала сред 4-11 май измежду 1002 души.   
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР